Bridgestone Lastikleri İnceleme

Bridgestone, dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biridir ve birden çok lastik seçeneği sunar. Run-flat lastikleri ve kış lastikleri sektörün en iyilerinden biridir. Diğer lastik modelleri de çok yönlüdür. Bridgestone lastikleri Premium olmasına rağmen bütçe dostu olabilir.

Lastik Çeşitliliği: 4.5/5
Satın Alınabilirlik: 3/5
Müşteri Memnuniyeti: 4/5

Bridgestone Lastikleri Artıları ve Eksileri

+Yüksek müşteri memnuniyeti oranları

+Geniş binek ve arazi, hafif ticari lastiği yelpazesi

-Sektör ortalamasına göre yüksek fiyatlı olması

-Ortalama endüstri derecelendirmeleri

Bridgestone, lastik endüstrisindeki en büyük markalardan biridir. Yeni bir lastik seti genellikle pahalı bir yatırım olabilir. Satın almadan önce birden fazla lastik modelini karşılaştırarak paranızı akıllıca harcadığınızdan emin olun. Lastikler son derece gelişmiş teknolojilerle üretildiğinden bir sonraki setinizi araştırmaya zaman ayırarak, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize mükemmel şekilde uyan bir model bulabilirsiniz.

Bridgestone’a Genel Bakış

1931 yılında Japonya’nın Fukuoka şehrinde kurulan Bridgestone, bugün dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biridir. 2019 Statista lastik geliri araştırmasına göre Bridgestone, Michelin ve Goodyear gibi büyük markaları geride bırakarak dünya çapında lastik pazar payının çoğunu oluşturuyor.

Bridgestone ayrıca Dayton, Fuzion ve Firestone lastikleri dahil diğer tanınmış otomobil ve lastik şirketleri için ana şirket olarak hareket etmektedir. 1988 yılında Bridgestone Firestone’u satın alarak dünyanın en büyük lastik şirketlerinden biri haline geldi. Her iki lastik markası da sektörde saygın bir yere sahip ve tüketiciler tarafından da yüksek puanlar alıyor.

Bridgestone, DriveGuard serisiyle run-flat teknolojisinin ön saflarında yer almıştır. Bu dört mevsim modelleri, patladıktan sonra 80 km’ye kadar dayanabilir, bu da size yoldan güvenli bir şekilde inmeniz ve hatta bir lastik tamircisi bulmanız için yeterli zaman sağlar. Dahası, 100.000 km lastik ömrü garantisiyle desteklenirler.

Birçoğu kendi lastik kategorisinde yüksek puan alan çok çeşitli Bridgestone lastik modelleri bulunmaktadır. Bridgestone’un Blizzak WS80’i şu anda mevcut olan en iyi kış lastiklerinden biridir ve şirketin her türlü araziye uygun Dueler serisi de saygın bir yere sahiptir.

Bridgestone Endüstri Derecelendirmeleri

Sırt Aşınması: Bu sınıf, lastiklerinizin uzun ömürlülüğünü tahmin eder. Sırt aşınmasını hesaplamak için, lastikler 100 puan verilen bir kontrol lastiğine göre ölçülür. Bir lastik 500 diş aşınma derecesine sahipse, bu, kontrolden beş kat daha uzun sürdüğü anlamına gelir.

Çekiş: Bu derece, lastiklerinizin ıslak yolda ne kadar iyi “tuttuğunu” ölçer. Çekiş dereceleri AA, A, B veya C ölçeğinde verilmiştir. İyi günlük yolcu lastikleri tipik olarak A derecelendirmesi alır.

Sıcaklık: Bu derece, lastiğin ısı direncini A, B veya C ölçeğinde değerlendirir. Lastiklerin uzmanlıklarına bağlı olarak farklı sıcaklıklara dayanması gerekir. Örneğin yüksek performanslı lastikler, genellikle dört mevsim lastiklerinden çok daha yüksek hızlarda hareket eder ve dolayısıyla daha yüksek sıcaklık derecelerine sahiptir.

Bridgestone
Lastik Modeli
Lastik TipiAşınma PuanıÇekiş PuanıSıcaklık Direnci
Dueler H/L Alenza PlusHafif ticari/SUV
Touring
All-season
540‘dan 800’eAA’dan B’ye
DriveGuardBinek
Grand touring
All-season
460’dan 640’aAA
Dueler A/T RH-SHafif ticari/SUV
All-terrain
400BB
Potenza RE980ASBinek
Ultra-high performance
All-season
500AAA

En Popüler Bridgestone Lastikleri

Bridgestone, çok çeşitli yüksek kaliteli lastikler sunar. Şirketin popüler modellerinden Blizzak Lm005, kış lastiği kategorisinde birçok testte en iyisi seçildi. Bridgestone Blizzak WS80 en iyi kış lastikleri incelemesinde ikinci sırada yer aldı.

İşte Bridgestone’un en popüler lastiklerinden birkaçı:

Bridgestone Dueler H / L Alenza: Yıl boyunca kullanım için SUV’lar ve hafif kamyonlar için tasarlanmış simetrik, çift katmanlı bir lastik

Bridgestone Blizzak WS80: Daha fazla kavrama ve geliştirilmiş kauçuk esnekliği için zikzak kılcal kanallara sahip denenmiş ve gerçek çivisiz kış lastiği

Bridgestone Potenza RE980AS: Asimetrik sırt, sert yan duvar, tam derinlikli kılcal kanallar ve yüksek temaslı sürüş için yanal yuvalara sahip ultra yüksek performanslı bir lastik

Bridgestone DriveGuard: Bridgestone’un en yeni run-flat teknolojisine sahip, lastiğin patlamadan sonra 50 mil daha fazla sürüş yapmasına olanak tanıyan, büyük bir touring dört mevsim lastiği

Bridgestone Blizzak LM005: Karda çekiş, ıslak ve kuru zemin performansıyla en iyi kış lastiklerinden biridir.

Bridgestone yedek lastikleri, lastik orijinal dişin 2/32 inç aşınmasına kadar süren kusurlu malzeme veya işçiliğe karşı koruma sağlamak için sınırlı bir garantiyle birlikte gelir.