Kış Mevsiminde Lastik Basıncı Kaç(PSI) Olmalıdır?

Kış mevsiminde lastik basıncı elbette arabaya göre ve lastik ebadına göre değişmektedir. ama temel bilgilerin üstünden geçmek gerekirse aşağıdakileri aklımızda tutmamız yeterlidir.

Soğuk hava lastik basıncını etkiler mi?

Kısa cevap: evet! Soğuk havalarda lastik basıncınızın her zaman doğru olduğundan nasıl emin olacağınız aşağıda açıklanmıştır

*Aracınızın önerilen lastik basıncını el kitabından ya da kapı içindeki plakadan bulun

*İki haftada bir lastik basıncınızı kontrol edin

*Hava basıncı her 10 ° C’de 1-2 PSI veya 0,07 ila 0,14 bar düşer

*Çivili kış lastikleri de düzenli bakıma ihtiyaç duyar

*Lastik basıncı izleme sisteminiz olsa bile hava basıncınızı kontrol edin

Doğru lastik basıncını korumak sadece her türlü yol yüzeyinde optimum çekiş ve yol tutuşu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yakıtınız için daha fazla kilometre sağlar ve hatta CO2 emisyonlarını azaltır. Bununla birlikte, soğuk kış aylarında sıcaklık düşer düşmez, lastiklerinizin hava basıncına karşı dikkatli olmak önemlidir. Aracınızı kışa hazırlayıp kış lastikleri taktıktan sonra, lastik basınç kontrollerinizi mevsim koşullarına göre ayarlamanız gerekir.

Soğuk havanın hava basıncını nasıl etkilediğine ve maksimum sürüş konforu için bunu nasıl etkili bir şekilde izleyebileceğinize daha yakından bakalım.

Sıcaklık düştüğünde lastik basıncı da düşer

Soğuk hava lastik şişmesini nasıl etkiler?
Genel bir kural olarak, sıcaklık 10 ° C azaldığında, lastik basıncı 0,07 ila 0,14 bar veya inç kare başına 1 ila 2 pound (PSI) arasında düşer. Ayrıca, yüksek rakımın olduğu bir yerde yaşıyorsanız veya oraya seyahat ediyorsanız, eklenen her metrede lastik basıncı daha da azalır. Bu nedenle, dört lastiğinizin de şişirme seviyelerini düzenli olarak kontrol etmek ve korumak önemlidir.